9 augustus 2015

9 augustus 2015


Het begint er helaas op te lijken dat het Slechtvalken seizoen is afgelopen. Al de hele week zijn er maar maximaal drie Slechtvalken tegelijk te zien. Vandaag leek het er ook sterk op dat er een juveniel werd weggejaagd. Notabene door het mannetje. Maar niet treuren, het was een waanzinnig seizoen. Vele gevechten, de laatste nakomelingen van Pa, het vrouwtje die een enorm goede jager blijkt te zijn en een mannetje die de taken over kan nemen. O ja en natuurlijk het vrouwtje die met haar zoon paart van 2013. Maar gelukkig zijn er nog meer soorten vogels bij de toren in de Mortel. 

Zwarte Specht

Zwarte Specht

Waargenomen bij de Mortel. Hij was al de hele tijd aan het roepen en hij was erg dichtbij. Maar je weet als je er op afloopt dat hij wegvliegt. Toch maar proberen, want als er wandelaars zouden komen zou hij ook wegvliegen. Toen ik wat dichterbij kwam vloog hij inderdaad weg…..wel 1 hele boom verder en ik kon er op me gemak wat foto’s van maken. 

Mestkever

Mestkever

Met zijn speciale antennen ruikt de mestkever verse drollen van grote afstand. Poep is het enige dat mestkevers eten, zowel de volwassen kevers als hun larven. Omdat er genoeg vocht in de mest zit hoeven mestkevers nooit te drinken.

Behalve dat mestkevers poep eten leggen ze er ook hun eitjes in: per mestbal één eitje. Sommige soorten mestkevers begraven het balletje onder de grond.

Binnenin de mest is het lekker broeierig; precies de juiste temperatuur om het eitje tot ontwikkeling te laten komen. Wanneer het eitje na ongeveer een week uitkomt kan de larve meteen eten. (info natuurinformatie)

Slechtvalk

Gisteren kwam er nog een juveniel met een stuk prooi aangevlogen.

Slechtvalk

Misschien mijn laatste foto van een juveniel, de nakomeling van Pa.

Slechtvalk

Vandaag alleen een adult op de foto gekregen.