9 juli 2016

9 juli 2016


Vandaag nog maar eens naar de Slechtvalken gegaan, want voor je het weet zijn ze weggejaagd door hun ouders. Het was deze keer eens geen topdag. Dat kan natuurlijk ook niet iedere keer. Misschien zijn we wel wat teveel verwend en gaat het gewoon worden. Natuurlijk was het wel genieten van de natuur daar, dat is iedere keer daar. 

Slechtvalk

Een van de ouders kwam met een duif aangevlogen.

Slechtvalk

Deze werd op het luchtrooster gedropt en door de ouder zelf opgegeten. Leuker is natuurlijk als er een overdracht plaatsvind. Later kwam er een juveniel en at de rest van de duif op.

Slechtvalk

Nog geen twee minuten later vond er een overdracht plaats van een duif. Deze lukte in een keer en werd direct in een paar seconden naar de onderste ring gebracht. 

Slechtvalk

Hier komt de juveniel aan op de onderste ring en ontdekt dat het niet gemakkelijk is om op zo’n smalle plek je duif neer te leggen.

Slechtvalk

Heel gemeen maar als fotograaf hoop je dan dat de duif weer naar beneden valt. Dan zou de juveniel, voordat de duif op de grond valt, de duif weer opvangen en terug naar boven brengen.

Slechtvalk

Zie nu dat ik bijna twee dezelfde foto’s plaats maar het is niet anders. De duif werd uiteindelijk binnengehaald met de poten en opgegeten.