9 juni 2013

9 juni 2013


Wederom een fotoserie van diverse dagen. Een paar foto’s zijn gemaakt vanuit Nationaal Park Maasduinen De Hamert en wat foto’s die ik gemaakt hebt op de fiets langs de Maas. Het is eindelijk heerlijk weer. De koolmezen in mijn tuin zijn uitgevlogen. U weet wel, dat nest wat ik moest verplaatsen in verband met mijn kat. Het is dus toch goedgekomen. Ik heb het nest schoongemaakt en er lagen nog twee eitjes in. Ik vermoed dat er dus wel minimaal 4 koolmeesjes zijn uitgevlogen. In mijn spechtenkast is dit jaar niks gebeurd. Ik denk erover om de opening open te maken, zodat er volgend jaar in ieder geval een vogel van de kast gebruik kan maken. De opening zit nu dicht, het is de bedoeling dat de specht de opening zelf eruit hakt.

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht

Ik loop in het bos op De Hamert en ik hoor een roep die mij onbekend was. Om me heen tig bomen. Ik kon echt niks vinden. Ik wilde het bijna opgeven wat dat rare geluid was en toen kwam de Grote Bonte Specht opeens eraan. Toen werd me duidelijk dat er jongen aan het roepen waren. Ik heb er een half uurtje staan kijken. Diverse fimp-jes gemaakt en na een half uur met een voldaan gevoel verder. Bij thuiskomst bleek dat de filmpjes wazig waren, erg jammer. Maar wat een leuke belevenis om die specht te zien voeren.

Grasmus

Grasmus

Wat een verrassing. Ik zie in het veld een Grasmus. Kom ik thuis en bekijk de foto’s, staan er twee Grasmussen op de foto. Had ik eerlijk gezegd in het veld geeneens gezien. Het is een prachtig stukje langs de Maas. Het zit er bomvol Grasmussen, Roodborst Tapuiten en Bosrietzangers. Hopelijk gaan ze er voorlopig niet maaien.

Roodborst Tapuit

Roodborst Tapuit

Deze Roodborst Tapuit zat dus in de buurt van de Grasmussen. Ik heb ze nooit geteld, maar er zitten er echt veel op een stuk van 1000 meter, langs de Maas. 

Merel

Merel

Een vrouw merel met een flinke regenworm. 

Boompieper

Boompieper

In de Hamert zitten erg veel Boompiepers. Of dat ieder jaar zo is, weet ik niet. Het is immers mijn eerste jaar hier in Limburg. Langzaam aan begin ik wel de plekjes te ontdekken. Maar gelukkig is er nog genoeg te ontdekken. Er is zo ontzettend veel natuur hier. De komende jaren heb ik nog genoeg gebieden waar ik nooit eerder geweest ben.

Heggemus

Heggemus

Vanuit de tuin genomen. Hij was flink aan het zingen.